vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Bir itiraf ve istek:) within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Bilmiyorum sizler bana ne derece hak vereceksiniz ama ben kendi adima vbseo ile ilgili bazi düsüncelerimi anlatmak istiyorum. Yaklasik 1 ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
View Poll Results: vBulletin Sorunlari bölümü acilsinmi | |||
| Evet Acilsin | | 12 | 75.00% |
| Hayir Acilmasin | | 2 | 12.50% |
| Kararsizim | | 2 | 12.50% |
| Voters: 16. You may not vote on this poll | |||
| LinkBack | Thread Tools |
|
| |||
| |||
| Bir itiraf ve istek:) Bilmiyorum sizler bana ne derece hak vereceksiniz ama ben kendi adima vbseo ile ilgili bazi düsüncelerimi anlatmak istiyorum. Yaklasik 1 senedir vbulletin ve vbseo kullanicisiyim. Öncesinde bir alman sistemi olan WBB´de 4 senelik tecrübem var ve bu 4 sene boyunca verdigim emekleri vbulletin ile basliyarak verseydim sanirim cok farkli bir konumda olurdum. 4 sene boyunca 3-4 k yi gecmeyen hitlerim 6 aydan beri vbseo nun katlilariyla 20 k altina inmedi ve haliye adsense ve reklam gelirlerimde en az 10 kat daha artti. WBB aslinda cok kullanici dostu bir sistem lakin seo konusunda cok zayif. Her neyse buda bir tecrübe oldu. En azindan su an binlerce wbb site benim yazmis oldugum türkce dil paketini ve eklentilerimi kullaniyor. Simdi asil konuya dönecek olursam burada lisansini aldigimiz script disinda basta mert kardesimin katkilari olmak üzre gercekten mükemmel bir support hizmeti aliyoruz. Her ne kadar sürekli burasinin bir vbulletin support forumu olmadigi sürekli tekrarlansada burada bir cok vbulletin sorunumuza cözüm buluyoruz. (itiraf kismi) Ve bir cogumuz sorunlarimiza cözüm bulmak icin hic alakasi olmasa bile bir üstteki satirdan madur olmamak icin actigimiz konunun icerigine seo ve vbseo kelimelerini serpistirmeyide ihmal etmiyoruz (aciklama kismi) Bir üstteki aksiyonu özellikle bu forumda yapma sebebimiz ise bu forumdaki kullanicilarin cogu vbulletin kullanicisi oldugu gibi belirli tecrübelerden gectikten sonra vbseo ya gecis yapan tecrübeli webmaster arkadaslar. Ve hemen her gün buraya ugramak sorunum olmasa bile aliskanlik halini aldi ve kendi bildiklerimi baska sorunu olan birisiyle paylasmakta benim icin ayri bir tat. Bir cok arkadasiminda burada yardimlasmaktan zevk aldigini gözlemliyorum. (istek kismi) Velakin burasi her ne kadar vbseo support forumu olsada özellikle türklerin bölümündeki konulari incelersek bir cok farkli sorunun yer aldigini ve cözüm buldugunuda görüyoruz. Bilmiyorum eskiden bu konuda daha hassas davranilyiordu ama son zamanlarda daha fazla göz yumuluyor. O halde acaba vbseo yetkililerinden rica edilse bize kendi bölümümüz altinda "vBulletin Sorunlari" basliginda bir alt forum acamazlarmi? Böylece hem bizler farkli sorunlarimiza kilif aramayimiz hemde vbseo türkce bölümü bu sekilde diger konularla ic ice girmez. Sanirim vBulletin bunca Türk kullanicisini göz ardi etmeyip Türk kullanicilar icin Official bir site acsa ben bu kadar eveleyip gevelemek zorunda kalmazdim Yukariya birde anket ekliyorum eger benim gibi düsünen arkadaslarin sayisi fazla ise belki vBseo ekibi bu konuda daha fazla anlayis gösterecektir. Dip Not: Elbette bu forumun asil amacini biliyoruz teveccüh gösteriniz...
__________________ www.main-board.com |
|
| ||||
| ||||
| Bu isteğinizi vBulletin forumlarından istersek sanırım daha doğru olur ve vBSEO kullanan/kullanmayan çok sayıda kullanıcı olan bir yer olduğu için sorunlarımıza daha kolay yanıt alma şansımız olur. Yine de ufak bir bölüm iyi olabilirse de buranın daha çok vBSEO'ya ağırlık vermesinden yanayım. |
|
| ||||
| ||||
| Bu tarz bir konu malesef açmak vBSEO'nun işi değil ancak şimdiye kadar olduğu gibi sorunlarınızı mümkün olduğunca dile getirirseniz herkes yardımcı olmaya çalışabilir. Ancak vBulletin'in official bir Türkiye sitesi açma planları yok. |
|
| ||||
| ||||
| Bir çoğumuz vbulletin hakkında soru soruyor vbseo konularıyla karışmaması, uzman arkadaşlarımızın bilgilerinden faydalanabilmek için bölümün açılmasını istiyorum. Ve bu bölümü sadece lisanslı kullanıcılar görürse vbseo satışlarındada bir değişim görülebileceğini düşünüyorum. |
|
| ||||
| ||||
| böylebirseye mert arkadasimiz evet desede vbseo yetkilileinin onay verecegini sanmiyorum vbulletinin kendi acizligi bu.. ama Mert bey ayyas`da bir subdomain kurup vbulletin üzerine destek verirse onabisey diyemem |
|
| ||||
| ||||
| Bu kadar çok istenirse elimde fazla domain ve lisans var elbette açabilirim böyle bir site ama tek başıma idae etmem çok zor olur ondan yardım etmek isteyenler varsa lütfen bana pm atsın. |
|
| |||
| |||
| Aslinda zaten amacimiz tek basina senin üzerine yük bindirmek degil, eger birlik olursak cok hizli bir sekilde sorunlara cözüm bulabiliriz. Aslinda atakan arkadasimiz bir site acti ve cokta güzel bir domaine sahip. Ben bu konuda cok umutluydum ancak kendisi sitenin destek vbulletin destek degil eklentil yapan kisiler icin acilmis bir site oldugunu söyleyince umutlarim suya düstü. Tabiki dedigin gibi is belli bir seviyeye gelince el ayak cekmemek gerekiyor. Sanirim burayi sevmemizin en önemli sebeplerinden birisi bizim sabirsizligimiz ve buradaki sürat. Yani yeni bir olusumda yine herkesin destegi ve bu isi önemsemesi lazimki ayni tadi alalim. |
|
| ||||
| ||||
| bir destek sitesinin olmazsa olmazi zaten verilen destegin hizi ve kalitesidir dolayisiyla destegi veren grubun saglam olmasi gerekmektedir bizler uzun süreler online olan kisileriz ve vbseo`da yeterince vbulletini paylasimi yapiyorken Mert bey` in bize ayri bir yer kurup kendi destegiyle birlikte güzel bir destek forumun ( eklenti degil ) olusabilecegi düsüncesindeyim ben .. |
|
| |||
| |||
| eklenti dağıtan bir site değilde sorunlar ve çözümleri şeklinde olabilir. Boş zamanlarda yardımcı olabilirim lakin piyasada lisans almayan insanlara yardım edilirse pek doğru olmaz gibime geliyor |
|
| ||||
| ||||
| Benim hep takıldığım olguda bu oluyor malesef. Lisans sahibi olmayanlara yardım etme düşüncesi hep beni irrite etmiş ve bu tarz oluşumlardan uzaklaştırmıştır. Ama aklımda bir iki yöntem var. Bir tanesi üye olan kişilerin moderasyon gerekliliği ve moderasyonunda her daim değişen bir soru ile vb.org içerisinde yer alan bir konudaki code taginin içeriği olabilir. Malesef vBulletin daha fazla destek vermiyor. |
|
| ||||
| ||||
| Lisans sahibi olanlarda belli oranda vbulletin hakkında bilgi sahibidir ve script ve kullanımla ilgili sorunlarını bir şekilde çözebiliyor. Hedeflenen kitle Lisanslı kullanıcılar olacaksa katılımın az olacağını düşünüyorum. Ama az olsun öz olsun derseniz güzel olur. Site ve adı ne olacaksa genele açık olursa lisanssız kullanıcıları lisanslı kullanıcı olmaya teşvik edilebilir. Hatta lisanslı kullanıcılar için farklı bölümler oluşturulur ve diğerleri sadece izleyici olurlar. |
|
| |||
| |||
| boyle bır sıte acılırsa seve seve yardımcı oluruz herkesın olacagı dusuncesıyım bılgı paylastıkca buyur... |
|
| ||||
| ||||
| Site kurulması ve fikirleriniz güzel ama bu projeyi buradan biri hayata geçirirse başta olmasa da daha sonra iş reklam kazancına ve server gideri vs. derken maddi boyuta kayacaktır sonucta en karlı siteyi kuran olacaktır. Ben de bu tür yapılanmayı sevmiyorum. Ancak vbulletin in resmi Türkçe destek açması güzel olurdu ama açmayacaktır tahminim. Kaldı ki, birçok profesyonel Türk vbb kullanıcısı, teknik ingilizce deneyimine fazlasıyla sahip. Yani en azından kendimizi anlatır düzeyde olmalıyız, degilsek bile. Bence herkes önce bu soruna yönelebilir kisisel olarak Vbulletin i profesyonel bir sekilde kullanmayı amaç edinenler zaten birazda algoritmik bilgiye sahipse, destek forumlarında saatlerce zaman harcamak yerine, kendileri araştırıp ögreneceklerine kesinlikle eminim. Bilgimi belirtmek amaçlı degil ama çoğu şeyle başa çıkmayı, hep araştırarak kendim ögrendim. Belki 2-3 tane cevap alamadıgım destek konum vardır o kadar.
__________________ www.maxicep.com Türkiye' nin En İyi Vbulletin-Vbseo Destek Oluşumu www.vbtech.net |
|
| |||
| |||
| Quote:
Benim bu isi özellikle burada isteme sebebim zaten buradaki kalifiye gruptur. Kaldiki eger bu isin icinde sen olacaksan ve zaman icerisinde icinden cikilmaz bir hal almasini istemiyorsan en basit bir örnekle sadece vbseo lisansli kullanicilarin onaylanacagi bir mekan yapman mantikli olur. Yada bu bölümde bizlere bu konuda daha fazla anlayis sözü vermen bile bizim icin yeterli olacaktir |
|
| ||||
| ||||
| temennim açılmasından yana inşallah olur |