Results 1 to 10 of 10

Asiri band tuketiminin nedeni ne olabilir

This is a discussion on Asiri band tuketiminin nedeni ne olabilir within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba iyi calismalar, sitem aþýrý bandwich harcýyor bunu azaltma þansým var mý acaba, biryerde hata mý yapýyorum acaba baþýndan beri. ...

Member
    Real Name
    Chaos
    Liked
    0 times

Exclamation Asiri band tuketiminin nedeni ne olabilir

Merhaba iyi calismalar, sitem aşırı bandwich harcıyor bunu azaltma şansım var mı acaba, biryerde hata mı yapıyorum acaba başından beri. Anasayfa da herhangi bir refresh kodu yok loglardan da pek anlamıyorum ya da neye dikkat etmem lazım loglarda bilmiyorum. bu konuda bilgi sahibi olan varsa lütfen paylaşsın aksi halde host şirketi atacak beni!

Bir diğer sorum da; google yahoo sitemapı kurmadım kurarsam ekstra band gidecek mi acaba yani band azaltayım derken sitemap kurduğumda daha da artar mı?
    Şimdiden teşekkürler kolay gelsin

Senior Member maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    Aşırı band tüketimi, sitenizi gerekli gereksiz tüm robotların indexlemesi olabilir. robots.txt dosyasını düzenleyin sadece google ve msn türevi botlara izin verebilirsiniz . Fark hala yoksa, kullandıgınız script ve hitinizle alakalı bir durumdur.

Sitemap generator trafik arttıran birşey degil sadece olusturdugunuz sitemap ları, google çekerken belli bir trafik harcar bu da çok az ve konusulmayacak ufak boyutta bir trafiktir.

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Çok fazla band derken ne kadar bandwith harcıyorsunuz günlük ve bunu yaparken kaç unique hit alıyorsunuz ?
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member
    Real Name
    Chaos
    Liked
    0 times
    Öncelikle teşekkürler yardımlarınız için, arkadaşın dediği robot.txt yi düzenledim. ekstradan biryer buldum band yiyen; ftpde bir tane rar dosyası vardı o çok indiriliyormuş onu sildim rapide verdim muhtemelen düşecektir biraz. tekil hitim 300 civarı kullandığım scriptte belli zaten vbulletin. yine de aklınıza gelenleri paylaşırsanız sevinirim band hakkım cok yok heran dolmasından korkuyorum.

Junior Member
    Real Name
    Koray
    Liked
    0 times
    chaostheory ozzy robot.txt dede ekstradan band yiyen dosyayı nasıl analiz ettin? yani benim aradığım şu ; web sayfalarımından hangisinin çok fazla band yediği? bu ciddi problem oldu benimle host firmalarımla papaz oldum. vede en fazla nerden band yiyor bunu kestiremedim bi türlü.google analytics te trafik analizindede bu yok.hangi sayfamın kaç gb yedigini görürsem engelleyebilirim şuan tek amacım bu.. lütfen ilgilenen yazsın.

Senior Member
    Real Name
    Hasan
    Liked
    0 times
    avatalarlari misafirlere kapatmani tavsiye ederim...

Junior Member azadem42's Avatar
    Real Name
    Muhammed
    Liked
    0 times
    Uzun zamandan beri bu olayı araştırmaktayım ve hala çözüm bula bilmiş degilim.Hatta bu yüzden dolayı ihs beni kovmaktan beter etti.

''ihs firması sorgusuz suvalsiz 1 ay önce .htaccess dosyamın adını .bak olarak degiştirdigini gördüm düzelttim ve sorunun çözüldügünü ilettim 2'nci dakkada .htaccess içine engelleme kodu yerleştirdigini gördüm ve formum da teknik arza oldugunu söyleyip 1 saatten döncekelerini söylediler maillerim karşılıksız kaldıgı gibi telefonda dahi destek almakta zorlandım en son acıklamaları ise şu yönde oldu''

(IHS sunucularının load average 'i normal şartlarda aşağıdaki gibidir.

load average: 1.12, 1.30, 1.44

Bu yoğun bir sunucuda 3.00 dolaylarında seyretmektedir. Ancak web sitenizin yayında olduğu zamanlarda sunucu load average 'i 10.00 - 12.00 dolaylarına yükselmektedir.

Yapılan incelemelerde web sitenizin bu şekilde CPU ve Ram kullanmasının nedeni malesef tespit edilememektedir.

Belkide adamlar haklıdırlar ve onların sorunu degildir fakat ihs gibi bi firmaya yakıştıramadıgım olay haber vermeden .htaccess uzantısını degiştirmeleri ve sonrasında engelleme kodu Neyseki şuan bir arkadaşımın makinasında emaneten idare ediyorum.. Mert beyin bir kaç yazında dek geldim gerçekten işini bilen hizmet veren firmalar çok az.

Junior Member
    Real Name
    Koray
    Liked
    0 times
    arkadaşlar gerçekten bu kadar zormu? yani siz sitenizin hangi sayfaSININ kaç gb yedigini göremiyormusunuz bunu nereden anlıyorsunuz ? gerçekten içler acısı durum.benim amacım sorunlu sayfayı görüp yok etmek ve bu kadar zor olmamalı bence :S

azadem42 haklısın... ihs eskisi kadar kaliteli değil.

Junior Member
    Real Name
    Halil
    Liked
    0 times
    eger sunucu sie aitse veya whm erişiminiz varsa panelden(sunucunu cpanelli ise) server status a tılayarak nelerin load ı mysql i pu yu çok harcaladıgını görebilrisiniz.

Senior Member ZeKiTuRk's Avatar
    Real Name
    Kenan
    Liked
    0 times
    Bu konu tamamen webmaster`in sitesini , ftp`sini tanimasiyla alakali bir durum .
    1 . Kullanicilariniza ftp baglantili sundugunuz dosyalari kontrol edin ( video,flash,rar dosyalari gibi )

2. Misafirlere her grafik dosyasini göstermenize gerek yok gereksiz image dosyalarini misafirlere göstermeyin ( cok büyük bir fark yaratmaz ama yinede birseydir.

Bu duruma bazi eklentilerde neden olabilir
    Bu konuda sitemde yazdigim makaleyi paylasmak istiyorum
    ( buradan herhangibir üye kazanma durumum olamayacagindan reklam olarak görmüyorum )

Vbulletin ve Anlamsiz Eklentileri

Sitenizin Hitini Nasil Degerlendiriyorsunuz ?

Tags for this Thread