vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Arşivi indexletmek için within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhabalar, Ben forum arşivini indexletmek istiyordum vbseo sitemap tan ayarları yaptım ve yeni sitemap oluşturup gönderdim ancak tereddüt ettiğim bir ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| Arşivi indexletmek için
Merhabalar, Ben forum arşivini indexletmek istiyordum vbseo sitemap tan ayarları yaptım ve yeni sitemap oluşturup gönderdim ancak tereddüt ettiğim bir yer var, Arşivi ilgili konuya yönlendirip, indexletmek mümkünmü Yani google aramalarında çıktığında ve tıklandığında ilgili konunun arşiv sayfasına değil konunun bulunduğu sayfaya gitmesi mümkünmü? mümkünse hangi ayarı yapmalıyım, eğer mümkün değilse ayarlar nasıl olmalı, şimdiden teşekkürler kolay gelsin |
|
| ||||
| ||||
|
arsivi indexletmek dogru birseymidir cünkü bölüm linklerimiz ( forumdisplay) hem normal link olarak hem arsiv linki olarak indexleniyor ben suanda arsivi kapatmis durumdayim sizce arsiv linklerini acmak bot`larin konulari daha rahat bulmasini saglarmi ? sizce arsiv linklerini acmalimi ?
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
|
tesekkür ederim ... ( bende bütün makalelerinizi okudum saniyordum )
|
|
| |||
| |||
|
Bahsi gecenler sanirim sadece sitemap generator ile ilgili degil. Bu güne kadar bende "Include Show Post Pages" ve "Include Archive Pages" kisimlarini evet olarak seciyordum. Insan hitlerinin iyi gittigini görünce pek risk etmek istemiyor sanirim Ayrica yanlis analamdiysam arsiv sayfalarini yani http://www.vbseo.com/sitemap/ kismini sadece sitemap degil vbulletin ayarlarindan tamamen kapatmayi önermissin sanirim? Birde http://www.ayyas.com/robots.txt burada Disallow: /images/ demissin bunun nedenini ögrenebilirmiyim. Bunun Google Görsel Arama ile bir alakasi varmi? |
|
| ||||
| ||||
|
Sitemap dan ve vbulletin özelliklerinden kapatmaktan bahsetmiş Mert hocam. Ayrıca robots.txt de arşiv sayfalarını engellemekten bahsediyor. |
|
| |||
| |||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
|
Kendisinin arşiv özelliği açık ancak sitemap larda arşiv url lerini göremedim Sitesinde arşiv e link bile yok Mert' in, bir nevi kapatmış gibi bişey zaten gereksiz daha güzel sitemap eklentileri varken Quote:
Kendisi gelip cevap verir yinede. |
|
| ||||
| ||||
|
Benin forumun arşiv'i açıkken google webmaster tools'ta Web tarama hataları 3000'e yakındı arşivi tamamiyle kapattığımda 856 kaldı yalnız google analytc'te önemli derecede hit düşüşü gördüm zamanla tekrardan düzeleceğini düşünüyorum.
|
| Thread Tools | |
| |