Results 1 to 7 of 7

Anasayfa blog, forum vbulletin iki farklı sitemap

This is a discussion on Anasayfa blog, forum vbulletin iki farklı sitemap within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Selam, 3 saattir uðraþýyorum bir türlü baþaramadým. Buradan da birsürü þey okudum ama yapamadým. Anasayfa için bir farklý bir veritabaný ...

Senior Member adom81's Avatar
    Real Name
    AHMET
    Liked
    4 times

Anasayfa blog, forum vbulletin iki farklı sitemap

Selam,
    3 saattir uğraşıyorum bir türlü başaramadım. Buradan da birsürü şey okudum ama yapamadım.

Anasayfa için bir farklı bir veritabanı çalıştırıyorum, blog tan oluşuyor. Blog'un kendisine ait sitemap ayarı var..

Google webmaster tools da anasayfamı sorunsuzca gösterdim. 150'e yakın link vardı hatasız hepsini aldı.

Google webmaster tools da forumu bir türlü gösteremiyorum.

Soru?
    1- Hem anasayfa hem forum için 2 ayrı robots.txt kullanıyorum bu yaptığım doğru birşey mi? root/robots.txt - root/forum/robots.txt

2- Forum sitemaplerini bir türlü kabul ettiremedim, buradaki yazılanları okudumda /forum/uzantısını kullananlar bile sitemap leri forum root'a taşımış. Bende taşıdım olmadı.. vbseo_sitemap/data/ yolu ile tanıtıyorum yine olmuyor.. en sonunda .htaccess dosyasını editledim. google kabul etti vbseo_sitemap/data/ bu şekilde olanı ama bu seferde hata verdi. 500 internal diye.. sitemap link limiti 20.000 buda normal fazla değil..

Bu konuda yardımcı olacak var mı?

hem forumu hem anasayfayı birden google vermek istiyorum. Çünkü ikisi birbirinden bağımsız..

Teşekkürler

Real Name
    AHMET
    Liked
    4 times
    Tamam hallettim.
    Benden başka soracak olan olursa onlara kaynak olabilir.

Google webmaster tools'a sitemapleri göstermek için,
    eger root/forum/ şeklinde kullanıyorsanız sadece forum/sitemapadı.xml.gz şeklinde kaydediyoruz..

İki farklı robots.txt konusunda hala bir fikrim yok. Yararlı mıdır değil midir bilmiyorum.

Senior Member ZeKiTuRk's Avatar
    Real Name
    Kenan
    Liked
    0 times
    neden iki farkli robots.txt kullaniyorsunuz ana dizindeki robots.txt `e forum dizinindeki icerigi ekleyerek kullanmanizi tavsiye ederim ben

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Robots.txt dosyası birtek ana dizinde kullanılmalıdır. Onun haricinde yasaklamak istediğiniz her türlü dosyayı başına klasörü ismi ekleyerek yasaklayabilirsiniz. Webmaster hesabınıza eğer ana domain eklediyseniz ve forum klasörü kullanıyorsanız ana sayfa içinde bir .htacess dosyası oluştuırmalı ve gerekli yönlendirmeleri yapmalısınız.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Real Name
    AHMET
    Liked
    4 times
    Quote Originally Posted by ZeKiTuRk View Post
    neden iki farkli robots.txt kullaniyorsunuz ana dizindeki robots.txt `e forum dizinindeki icerigi ekleyerek kullanmanizi tavsiye ederim ben
    Teşekkürler ZeKiTuRK

Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Robots.txt dosyası birtek ana dizinde kullanılmalıdır. Onun haricinde yasaklamak istediğiniz her türlü dosyayı başına klasörü ismi ekleyerek yasaklayabilirsiniz. Webmaster hesabınıza eğer ana domain eklediyseniz ve forum klasörü kullanıyorsanız ana sayfa içinde bir .htacess dosyası oluştuırmalı ve gerekli yönlendirmeleri yapmalısınız.
    Teşekkürler Mert
    Dediğiniz gibi tek bir robots.txt dosyası oluşturdum.
    Ancak gizli kalmasını istediğim bazı klasörler var, bu klasörleri sunucu panelinden zaten şifreledim örneğin: admincp gibi diyelim..

Bu şekilde gizli kalmasını istediğim vede şifrelediğim dizinleri robots.txt içine yazmasam bir sakıncası olur mu?
    Yazarsam sakladığım klasörün yeri ve adı belli olacak?

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Klasörün adının belli olmasının hiçbir sakıncası olmaz. Siz .htaccess koruması oluşturduktan sonra birde strike system li admincp login bilgisi olunca kırılması çok zor bir güvenlik olmuş olur.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Real Name
    AHMET
    Liked
    4 times
    Teşekkür ederim bilgilendirme için.