Results 1 to 11 of 11

Acaba bir sorumnmu var?

This is a discussion on Acaba bir sorumnmu var? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba Ben vBSEO yu alalı 3 ay civarı oldu ve 1,5 ay sonra googledan gelen hit sayısı 1700 u buluyordu ...

OnR
    OnR is offline
    Senior Member Array
    Real Name
    Onur Soyer
    Liked
    0 times

Acaba bir sorumnmu var?

Merhaba

Ben vBSEO yu alalı 3 ay civarı oldu ve 1,5 ay sonra googledan gelen hit sayısı 1700 u buluyordu ama şu anda googledan gelen tekil hit sayım 600 civarı.Acaba bir yerde hatamı yaptımda bu hit sayım artık hic yukselmiyor.Ama en son yaptığım birşey vardı vBseoyu aldıktan 1,5 ay sonra, google sitemap sayfasındaki "Preferred domain" kısmını "www" diye işaretlemiştim.Acaba sorun bundanmıdır değilmidir?Eğer değilse ne yapmam gerekir yardımcı olabilirmisiniz?

Teşekkürler.

vBSEO.com Webmaster Array Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Selam Onur ,

Sitene baktım ve dikkatimi ilk çeken oldu hem forumdisplay hem showthread sayfalarını vbadvancaed modulleri ile çevrelemişsin. Bu hem sayfalardaki query sayısını çok yukarı çeker hemde botların ulaşacağı ilk bilginin o gereksiz moduller olmasına yol açar.Bundan dolayı sitenin içeriğini düzgün indexleyemezler. Kaldı ki o kurduğun moduller içinde üye isimlerini rewrite halde kullanmayanlar olduğundan dolayı duplicate içerik oluşmasına sebep olmakta. Vereceğim ilk tavsiye o modülleri kaldırman olucaktır. Onun haricinde forumdisplay ve showthread bölümlerinde mutlaka Relevant Replacaments kullanmanı tavsiye ederim. Bu konuda yardıma ihtiyacın olursa mesaj atmaktan çekinme lütfen. vBSEO Google/Yahoo sitemap yaratıcısını da kurmadığını fark ettim. Bunu da kurmanın sitene çok büyük artısı olucaktır. Imzamdaki linki takip ederek kurabilirsin.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

OnR
    OnR is offline
    Senior Member Array
    Real Name
    Onur Soyer
    Liked
    0 times
    Modulleri en kısa surede showthread ve forumdisplay sayfalarından kaldırıcam.Peki ana sayfamı vbadvanced kullanarak duzenlesem bir sorun yaratırmı(Showthread ve forumdisplay sayfalarına ugulayarak degil.Sadece ana sayfa)?

Relevant Replacaments test etmek icin uyguladım fakat forumu incelerseniz forumun butunlugune uymuyor.Yani yazıların arkasına bir tema koyamıyorum.Arka plan beyaz oluyor ve yazılar onun ustunde duruyor.Estetiklik acısından ne yapmamı tavsiye edersiniz acaba?

vBSEO Google/Yahoo sitemap yaratıcısı kurulu.Fakat onunla alaklıda bir sorunu şu , yeni sitemap yaratıldıgında yahooya bildirmiyor.Gerekli ayarlarım yapılı.Yahoo ID vs...
    Last edited by OnR; 07-05-2007 at 05:23 AM.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Relevant Replacements için additional css yi kullanarak istediğiniz arka plan rengi , yazı karakteri rengi vs.. verebilirsiniz. Buraya istediğiniz görünümü anlatırsanız ben yardımcı olmaya çalışırım.

Ana sayfa olarak ben vbadvanced kullanıyorum. Ayyas'a bakarsanız ( gerçi tamamıyla özel kodlarla hazırlanmış bir vbadvanced ) ana sayfanın farklı forum ana sayfasının farklı olduğunu görebilirsiniz. Botlar için ana sayfa önemlidir çünkü ana sayfada gördükleri linkleri takip ederek sitenin diğer kesimlerine ulaşırlar.

vBSEO sitemap adresinize ulaşmayı denedim ancak malesef ulaşamadım. Yani kurulumda bir hata olmuş olabilir. Isterseniz support ticket açın ve ben kurulumunuzu bir inceleyim. Support Ticket açarken içeriği Kategori olarak Turkish support seçmeniz yeterli olucaktır.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

OnR
    OnR is offline
    Senior Member Array
    Real Name
    Onur Soyer
    Liked
    0 times
    Relevant Replacements için additional css yi kullanarak istediğiniz arka plan rengi , yazı karakteri rengi vs.. verebilirsiniz. Buraya istediğiniz görünümü anlatırsanız ben yardımcı olmaya çalışırım.
    Benim aklımda sizinle paylaşmak istediğim 2 tercih var ;

Birincisi (eğer forumu incelediyseniz) "Relevant Replacement" ı uyguladıgım şu anki yerinde (navbarla postbit arasında oluyor galiba) ve tarz olarakta örnegin vbseo.com da yukarı tarafta ("Selam OnR! - vBSEO Takımından Son Gelişmeler: " yazan kısım) açık yeşil renkte olan arka planı uygulamak istiyorum.

İkinicisi , gene benim forumuma bakarsanız eğer en üst tarafında bir reklam var.O reklamın olduğu yere uygulamak istiyorum.Gene az önce bahsettiğim vbseo.com daki format tarzı gibi birşey yapmak istiyorum eğer mümkünse.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Şöyle bir örnek vereyim :
    Relevant Replacement kodunu şu şekilde :
    Code:
    <div class="relevantreplacements"><h2>[bb_title] forumlarinda [forum_title] bolumu</h2><p>[forum_title] [forum_description]</p></div>
    Additional CSS i&#231;ine renk boy vs.. kendi isteğinize g&#246;re değiştiermeniz gerekir.
    HTML Code:
    .relevantreplacements
    {
    font-family: verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif;
    margin:1;
    font-weight: none;
    border: 1px solid #6597D9;
    background: #98B5E2 url(dosyayolu/arkaplanresmi.jpg);
    }
    .relevantreplacements h2
    {
    font-size : 1.2em;
    font-weight: bold;
    }
    .relevantreplacements p
    {
    font-size : 1em;
    }

Senior Member Array HaYLaZ's Avatar
    Real Name
    Sadri
    Liked
    0 times
    Mert Relevant Replacements konusunu biraz daha a&#231;armısın yani vbseocpden ilk verdiğin div kodlarınımı ekleyeceğiz yoksa farklı birşeymi yapacağız tam olarak bilmediğim bir konu o bakımdan.
    Hergün Bir Yudum : Bilgi İksiri

Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    vbseo control panelinde relevant replacements kısmına olduğu gibi yukarıdaki kodu girmeniz yeterlidir. Daha sonra uygun karşılığını forumdisplay ve showthread templateleri i&#231;erisinde istediğiniz yerden ekleyebilirsiniz.

OnR
    OnR is offline
    Senior Member Array
    Real Name
    Onur Soyer
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Şöyle bir örnek vereyim :
    Relevant Replacement kodunu şu şekilde :
    Code:
    <div class="relevantreplacements"><h2>[bb_title] forumlarinda [forum_title] bolumu</h2><p>[forum_title] [forum_description]</p></div>
    Additional CSS içine renk boy vs.. kendi isteğinize göre değiştiermeniz gerekir.
    HTML Code:
    .relevantreplacements
    {
    font-family: verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif;
    margin:1;
    border: 1px solid #6597D9;
    background: #98B5E2 url(dosyayolu/arkaplanresmi.jpg);
    }
    .relevantreplacements h2
    {
    font-size : 1.2em;
    font-weight: bold;
    }
    .relevantreplacements p
    {
    font-size : 1em;
    }

Peki ben birbirini tamamlayan iki resim eklemek istersem nasıl yapabilirim?Örneğin res_left.jpg res_right.jpg resimleri birbirlerini tamamlayan resimler.Biri sol taraf diğeri sağ.Umarım anlatabilmişimdir.Gerçi css dersine döndük gibi ama lütfen mazur görün.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Birbirini tamamlayan resimler ekleyecekseniz o zaman table kullanmanızı tavsiye ederim.

OnR
    OnR is offline
    Senior Member Array
    Real Name
    Onur Soyer
    Liked
    0 times
    Last edited by OnR; 08-22-2007 at 10:02 AM.